​SIF Transilvania are undă verde de la acţionari pentru distribuirea de dividende în valoare de 76,8 mil. lei: randament de 11,3%

Autor: Tibi Oprea 04.05.2020

Acţionarii SIF Transilvania (SIF3), cu un cvorum de 50,56% din drepturile de vot, au fixat pe 28 aprilie dividendul brut de 0,0355 lei pe acţiune, respectiv au aprobat distribuirea de dividende în sumă de 76,8 milioane lei, potrivit unui raport la Bursă.

La ultimul preţ de închidere al unei acţiuni, randamentul unui dividend este de 11,3%, arată calculele realizate de ZF. Data plăţii dividendelor este 26 octombrie 2020.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe acţionarii au respins pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Constantin Frăţilă pentru un prejudiciu de aproximativ 4,48 mil. lei cauzat SIF Transilvania de activitatea acestuia desfăşurată în cadrul societăţii şi filialelor, precum şi împotriva şui Crinel-Valer Andănuţ, Marius Adrian Moldova.

În schimb, aceştia au aprobat pornirea în răspundere împotriva lui Mihai Fercală, preşedinte executiv şi director general al SIF3, Ştefan Szabo, preşedinte al consiliului de supraveghere şi Dumitru Carapiti, vicepreşedinte al CS.