Sergiu Manea, BCR: Trebuie să contribuim cu toţii la revenirea economiei pentru ca ea să fie în formă de V. Care sunt indicatorii la care se uită zilnic BCR dacă reporneşte economia?

Autor: Alexandra Cepăreanu 10.05.2020

Cred că economia începe să repornească înainte de 15 mai l România are nevoie de români, de companii şi bănci, de statul român pentru a putea construi un viitor. România poate fi o gazdă bună pentru companii care au know-how, care ştiu să producă.

Sergiu Manea, preşedintele exe­cutiv al BCR, consideră că atât autorităţile cât şi an­tre­prenorii ar trebui să „profite“ de situaţia globală ac­tuală, generată de pandemia de Covid-19, şi să investească în dome­niile care până acum au creeat cele mai mari deficite comerciale.

„Dacă ne uităm la ce generează de­ficitul de plăţi azi în România, o să ob­servăm mult în sectorul alimentar, chi­mie-petrochimie (deficit de 9 mld. euro, cel mai mare pe un sector de activitate) şi farma. Iar piaţa românească este sufi­cient de mare astfel încât să asigure busi­nessuri profitabile în aceste do­menii“, a spus Sergiu Manea în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii de business ZF Live.