Schimbări pe piaţa platformelor de livrări de mâncare, estimată de ZF la 10-15 milioane de lei: Uber Eats iese din România, dar intră estonienii de la Bolt

Autor: Cristina Roşca 05.05.2020

♦ Uber Eats şi-a anunţat ieşirea după doar doi ani de prezenţă în România şi după ce ajunsese să lucreze cu circa 700 de restaurante locale ♦ Principalii jucători de pe această piaţă rămân Glovo şi FoodPanda ♦ Locul lăsat liber de Uber Eats va fi ocupat de platforma estoniană de ride-hailing Bolt, cu divizia Bolt Food.

Piaţa de livrări la domiciliu, singura ac­tivă în această perioadă marcată de pandemia de Covid-19, trece printr-o serie de schimbări odată cu ieşirea Uber Eats şi intrarea Bolt Food. În prezent, piaţa de restaurante este de­pendentă de segmentul de livrări în contextul în care localurile fizice sunt închise pentru clienţi.

O bună parte dintre localuri au pariat pe zona de delivery – unele dezvoltând operaţiuni deja existente, altele lansându-le cu această ocazie. Jucătorii care nu au activitate în sectorul de livrări sunt acum închişi total.