Finanţare de 330.000 euro pentru un start-up local care foloseşte inteligenţa artificială pentru manipularea vocii, imaginii şi gesturilor unei persoane. Investiţia primită de Humans a fost anunţată la ZF IT Generations de către Dan Călugăreanu, partener în cadrul Early Game Ventures

Autor: Ioana Nita 10.05.2020

Start-up-ul local Humans, care dezvoltă cu ajutorul inteligenţei artificiale o platformă ce permite manipularea vocii, imaginii şi gesturilor unei persoane, a reuşit să obţină o finanţare de 330.000 euro în plină criză cauzată de pandemia de coronavirus, cei mai mari investitori fiind fondurile Early Game Ventures şi ROCA X, parte a Impetum Group, şi un investitor privat. Investiţia primită de Humans a fost anunţată la ZF IT Generations de Dan Călugăreanu, partener în cadrul Early Game Ventures.

„Faptul că am reuşit să atragem investitori recunoscuţi într-o perioadă în care aceştia analizează mult mai atent businessurile pe care să le susţină, este, pentru noi, o validare a potenţialului imens al tehnologiei pe care o dezvoltăm. Avem o viziune ambiţioasă - ca, prin platforma noastră, oamenii să poată crea tot ce îşi pot imagina. Astfel, prin generarea de către algoritmi a conţinutului, vom putea să realizăm ideile pe care le avem, fără să mai fim constrânşi de buget, timp, spaţiu sau abilităţi. Chiar şi în contextul actual al distanţării sociale, tehnologia îşi poate demonstra utilitatea practică, întrucât permite generarea de conţinut audio-video artificial, fără prezenţă fizică“, a declarat Sabin Dima, CEO-ul Humans.