Noi reguli pentru transportul în comun din Bucureşti: Începând cu 18 mai, călătorii vor trebui să poarte măşti, mănuşi şi ochelari

Autor: Gabriel Pecheanu 05.05.2020

Societatea de Transport Bucureşti (STB) va scoate, din 18 mai, după relaxarea restricţiilor de circulaţie, pe traseu toate maşinile din parcul propriu. Pentru protecţia călătorilor, societatea recomandă protejarea nasului şi gurii cu măşti şi a ochilor cu ochelari.

Potrivit Primăriei Capitalei, din 18 mai transportul public va funcţiona la capacitate maximă.

„Primăria Capitalei anunţă că din 18 mai Societatea de Transport Bucureşti va scoate în traseu toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcţiona la capacitate maximă. Pentru siguranţa călătorilor vă asigurăm că toate vehiculele sunt dezinfectate cu substanţe care distrug virusurile. STB dezinfectează şi staţiile de aşteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa”, se arată în comunicatul primăriei.

Autorităţile recomandă bucurestenilor să îşi protejeze nasul şi gura cu măşti medicale, dar şi ochii, cu ochelari de vedere sau de soare.

Călătorii sunt rugaţi să respecte şi noile reglementări privind distanţarea socială.

„Accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum şi un rând în picioare, respectând distanţa regulamentară de 1,5 m. Urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face doar prin uşa din faţă, iar coborârea pe celelalte uşi. Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordări masive şi cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumaţi la accesul în vehicule de către controlorii STB, sprijiniţi de Poliţia Locală”, a mai anunţat Primăria Capitalei.