Încep să se vadă primele semne de repornire a pieţei muncii? eJobs: Numărul de joburi nou apărute în piaţă a crescut în ultimele două săptămâni cu peste 500 de postări pe zi

Autor: Cristina Bellu 05.05.2020

Repornirea pieţei muncii începe să prindă un contur din ce în ce mai clar odată cu apropierea încheierii stării de urgenţă, care a blocat temporar ritmul angajărilor. Astfel, ultimele două săptămâni au înregistrat o creştere semnificativă a numărului de joburi nou apărute în piaţă, potrivit datelor furnizate de platforma de recrutare online eJobs.ro, care a înregistrat peste 500 de locuri de muncă postate în fiecare zi.

Domeniile cele mai active sunt în vânzări, construcţii, call center şi BPO, IT şi logistică, unde există peste 9.000 de locuri de muncă destinate candidaţilor din toată ţara, indiferent de nivelul de experienţă.

„Important de menţionat este şi faptul că angajatorii din sectorul serviciilor au început să posteze un număr semnificativ de joburi remote. Asta în condiţiile în care tot mai mulţi candidaţi îşi doresc să aibă posibilitatea de a lucra, fie doar şi un anumit număr de zile pe săptămână, de acasă. Din acest punct de vedere, ne aflăm, cel mai probabil, la un maxim istoric al numărului de locuri de muncă remote scoase în piaţă de companiile din România. Candidaţii au la dispoziţie, în acest moment, peste 1.000 de joburi pe care le pot face de acasă”, transmit reprezentanţii eJobs România.

În acelaşi timp, odată cu numărul de joburi a început să crească şi rata aplicărilor candidaţilor.

”Numărul candidaţilor activi pe eJobs.ro creşte în fiecare zi, iar ritmul cu care aplică este cu aproximativ 60% mai mare decât decât în luna anterioară. Pentru companii este ocazia perfectă de a-şi construi baze solide de candidaţi relevanţi şi de a închide procese de recutare de două ori mai repede decât înainte, inclusiv acum când, apelează la video interviuri, în detrimentul întâlnirilor clasice, faţă în faţă”, concluzionează Bogdan Badea, CEO eJobs România.