O nouă veste din partea Curţii Constituţionale a României: CCR a decis că legea privind Abrogarea pensiilor speciale este neconstituţională

Autori: Gabriel Pecheanu , Mediafax 06.05.2020

Judecătorii Curţii Constituţionale a României au decis, miercuri, că legea privind abrogarea pensiilor speciale este neconstituţională, potrivit unor surse din instituţie. Curtea a fost sesizată în acest sens de Avocatul Poporului şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Curtea Constituţională a admis miercuri sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Avocatului Poporului împotriva legii prin care au fost abrogate toate pensiile speciale, cu excepţia celor din Armată şi Ministerul de Interne, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul CCR.

Potrivit acestora, decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, pe motive de procedură, iar judecătorii nu au mai dezbătut fondul legii.

Legea pentru abrogarea pensiilor speciale, inclusiv a magistraţilor, a fost votată de Camera Deputaţilor în sesiune extraordinară la începutul anului. Legea a fost adoptată cu 247 de voturi „pentru” şi 21 de abţineri.