VIDEO ZF Live. Mihai Talpoş, cofondator Şcoala Informală de IT: IT-ul poate contribui la revenirea sectoarelor de activitate afectate de pandemia de COVID-19. Cred că mulţi oameni se vor reorienta profesional spre domeniul IT

Autor: Alexandra Cepăreanu 07.05.2020

Aproximativ 90% dintre cursanţii Şcolii Informale de IT sunt persoane care s-au reorientat profesional către industria IT.

Mihai Talpoş, cofondator al Şcolii Informale de IT şi organizator al Challenge Accepted – Hackathon, spune că industria de IT poate contribui la reluarea activităţilor în sectoarele afectate de măsurile împotriva răspândirii virusului, adoptate de antreprenori sau impuse de autorităţi.

„Cred că IT-ul are potenţialul deosebit de a contribui la revenirea la o stare de normalitate a restului industriilor care sunt mai mult sau mai puţin afectate“, a spus Mihai Talpoş în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El consideră că în această perioadă, în care anumite sectoare sunt parţial blocate, iar o parte dintre oamenii care lucrează în cadrul acestora sunt în şomaj tehnic sau disponibilizaţi, mai multă lume se va reorienta profesional spre industria IT.