Producătorul de textile de casă Greige a solicitat 60.000 de lei credit pentru capital de lucru prin programul IMM Invest. „Este un program bun în condiţiile în care vor avea acces la finanţare şi firme care nu ar fi putut avea acces înainte de această criză, iar în acea categorie suntem şi noi“

Autor: Georgiana Mihalache 07.05.2020

Producătorul Greige, brand românesc de textile pentru casă, de la lenjerie de pat la huse de pilotă, a aplicat pentru finanţare prin programul guvernamental IMM Invest, care vine în ajutorul firmelor mici şi mijlocii. Suma de care Greige are nevoie este de 60.000 de lei (12.000 euro), iar banii vor merge la capitalul de lucru al companiei, pentru a susţine revenirea pe piaţă după perioada în care activitatea magazinului fizic a fost oprită.

„Noi am aplicat pentru capital de lucru, pentru că ne-am gândit că perioada următoare va fi mai slabă decât începutul anului şi am luat în calcul o scădere de 30%. Pornind de aici, ne-am făcut calculul cu capitalul de lucru de care am avea nevoie în aşa fel încât să închidem anul bine, este un credit de care avem nevoie“, a spus pentru ZF Simona Văleanu, antreprenoarea care a creat Greige.