Distribuţia de medicamente după criza COVID-19. Iulian Trandafir, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici: „Vom avea un spaţiu dedicat materialelor de protecţie, am plecat de la zero, nu erau în businessul nostru“

Autor: Georgiana Mihalache 07.05.2020

Încă este o perioadă de incertitudine în piaţa de distribuţie şi retail farma generată de criza coronavirusului, dar situaţia stocurilor de materiale de protecţie s-a mai stabilizat. Sunt 7.700 de angajaţi în companiile care fac parte din Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici (ADRFR), farmacişti şi angajaţii depozitelor.

Situaţia de criză generată de răs­pândirea noului corona­vi­rus schimbă toate indus­tri­i­le, inclusiv distribuţia de me­dicamente, astfel că distr­i­bui­torii îşi îndrea­ptă aten­ţia spre sto­curile de ma­teriale de protec­ţie, de la măşti, la mănuşi sau com­bine­zoane, adap­tându-se ce­re­rii.

„Procesul de achiziţie (a mate­rialelor de protecţie - n.red.) a fost mai dificil, a trebuit să o luăm de la zero, nu ştiam furnizori. Am definit deja nişte furnizori şi începem şi noi să distribuim. Am plecat de la zero, cu siguranţă o să fim o reţea importantă şi pentru distri­buţia de materiale de protecţie şi nu mă refer numai la măşti, ci şi mănuşi, dezin­fectanţi. A fost o concentrare foar­te mare pe aceste materiale de protecţie pentru că nu erau în businessul nostru“, a spus Iulian Trandafir, preşedintele ADRFR, într-un interviu pentru ZF. El este şi CEO al Alliance Healthcare, unul dintre cei mai mari distribuitori de medicamente din România.