FintechOS, start-up-ul care dezvoltă soluţii digitale pentru industria financiară, raportează o dublare a veniturilor în ultimele şapte luni. Teodor Blidăruş, CEO: Construim cu precauţie şi responsabilitate, pe termen lung

Autor: Cristina Bellu 07.05.2020

FintechOS, start-up-ul fondat de Teodor Blidăruş şi Sergiu Neguţ, care dezvoltă soluţii de transformare digitală pentru industria financiară, şi-a dublat veniturile în ultimele şapte luni, în contextul în care tot mai multe companii din sectorul financiar încep să adopte noi tehnologii pentru automatizarea anumitor procese şi să migreze către mediul digital şi soluţii cloud.

Totodată, compania a anunţat o creştere de 300% a veniturilor în T1/2020 faţă de perioada similară a anului trecut precum şi o dublare a numărului de clienţi noi comparativ cu lunile de dinainte de declanşarea crizei generată de pandemia de COVID-19.

“În ultimele luni, în contextul pandemiei de COVID-19, nevoile digitale ale băncilor, asigurătorilor, dar şi ale altor organizaţii care oferă servicii financiare – cum ar fi cele din comerţul online şi telecomunicaţii – au crescut simţitor. Cele mai solicitate soluţii au fost înrolarea online de noi clienţi, configurarea de sucursale virtuale şi serviciile de asistenţă online prin tehnologii de tip remote video şi co-browsing”, transmit reprezentanţii FintechOS.

În prezent, FintechOS lucrează în mod activ la peste 20 de proiecte în care implementează soluţii omnichannel pentru bănci şi asigurători din Marea Britanie, Europa Centrală şi de Est, Asia de Sud-Est şi America de Nord.

„În ciuda rezultatelor obţinute, suntem îngrijoraţi de starea economiei în lunile care urmează. În consecinţă, acţionăm cu precauţie şi responsabilitate, controlăm costurile şi investim în zonele prioritare, astfel încât să putem facilita din ce în ce mai mult accesul oamenilor la servicii financiare personalizate”, spune Teodor Blidăruş, cofondator şi CEO al FintechOS.

În 2019, când a beneficiat de o rundă de investiţii de tip Serie A, în valoare de aproximativ 14 milioane dolari, FintechOS s-a numărat printre start-up-urile europene cel mai bine finanţate, potrivit unui raport CB Insights.

În prezent, fondatorii FintechOS se află în discuţii cu un număr mare de investitori, aproape dublu faţă de rundele anterioare, pentru o nouă finanţare.

„Economia este interconectată. Nu se mai poate ca nouă să ne fie bine, câtă vreme altora le e rău. Avem nevoie de revenirea la un ecosistem investiţional sănătos, nu doar pentru misiunea noastră, ci pentru întreaga industrie tech, atât de dependentă de capital”, concluzionează Sergiu Neguţ, cofondator.