Tranzacţii în criză: Uber conduce o rundă de finanţare de 170 milioane dolari pentru compania de trotinete electrice Lime

Autor: Alex Ciutacu 07.05.2020

Compania de ridesharing Uber conduce o rundă de finanţare de 170 milioane de dolari pentru compania de trotinete electrice Lime, ambele fiind prezente şi în România, conform unui anunţ publicat joi de Lime.

Ceilalţi investitori care participă la această rundă de finanţare sunt: fondul de investiţii Bain Capital Ventures, gigantul Alphabet şi braţul de investiţii al Alphabet, GV.

În cadrul tranzacţiei, Uber va transfera propria companie de trotinete şi scutere electrice, Jump, către Lime, urmând ca aplicaţiile pentru cele două servicii să fie integrate.

Brad Bao, CEO-ul Lime, va deveni preşedintele companiei, în timp ce Wayne Ting ,actualul şef operaţional, va deveni noul CEO, potrivit CNBC.

Anunţul nu a dezvăluit evaluarea pe care Lime a obţinut-o în urma tranzacţiei.

Publicaţia The Information a relatat despre negocierile dintre cele două companii săptămâna aceasta şi a scris că runda de finanţare de 170 milioane dolari ar duce la o evaluare de 510 milioane dolari pentru Lime, cu 79% sub evaluarea anterioară.

Printre punctele de negociere, cele două companii au discutat introducerea unei opţiuni prin care Uber poate cumpăra Lime în perioada 2022-2024 la un preţ stabilit anterior.

Miercuri, Uber a anunţat că va conceida 3.700 de angajaţi, adică 14% din forţa de muncă la nivel global, întrucât criza actuală a afectat businessul.

CEO-ul Dara Khosrowshahi va renunţa la salariul său de bază pentru restul anului, conform anunţului de miercuri.