Tivadar Runtag, CEO al Chimcomplex: Pe fiecare platformă industrială de la Râmnicu Vâlcea şi Oneşti putem produce 1.000 tone de dezinfectant pe bază de clor

Autor: Alexandra Cepăreanu 08.05.2020

♦ De o lună am primit aviz de producţie pentru hipoclorit de sodiu de 1,25% ♦ Avem în plan să intrăm pe piaţa de retail cu un nou dezinfectant pentru suprafeţe.

Chimcomplex, unic producător în România al substanţelor active biocide pe bază de clor şi hipoclorit de sodiu, cu peste 2.000 de angajaţi, poate produce pe fiecare dintre cele două platforme industriale de la Râmnicu Vâlvea şi Oneşti 1.000 de tone de biocid pe bază de clor, ce stă la baza dezinfectanţilor şi este recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în lupta cu coronavirusul.

„De o lună am primit aviz de producţie pentru un hipoclorit de sodiu de 1,25%. Primele livrări au mers atât spre instituţiile publice, cât şi spre companii locale. Pe platformele de la Râmnicu Vâlcea şi Oneşti putem ajunge la o capacitate de livrare de 1.000 tone pe judeţ”, a spus pentru ZF Tivadar Runtag, CEO al Chimcomplex.