Cooperativa agricolă Drumul Cartofului din Covasna vrea să intre cu legumele în supermarketuri. „Din toamnă, iarnă, sperăm să fim prezenţi pe rafturi“

Autor: Florentina Niţu 08.05.2020

Cooperativa agricolă Drumul Car­tofului, cu sediul în localitatea Turia, judeţul Covasna, formată din patru companii care produc câteva tone de legume anual, vrea să intre cu pro­dusele în super­marketuri după cam­pania de re­col­tare. Pentru campania de primăvară, membrii cooperatori aproape au finalizat plantarea legumelor, însă spun că din cauza coronavirusului au avut întârzieri ale semin­ţelor şi îngrăşămintelor.

„Ne-am asociat pentru că este mai uşor să vindem împreună. Vrem să intrăm în super­marketuri, în marile reţele. În coo­pera­tivă, am câştigat şi un proiect pe fonduri euro­pene şi investim în utilaje şi ambalarea legu­melor. Pla­nurile noastre de dezvoltare continuă, dar depind de evoluţia pandemiei. Din toam­nă, iarnă, sperăm să fim prezenţi pe rafturi cu cartofi, varză sau cea­pă“, a spus pentru ZF Benedek Kovács, preşe­d­intele cooperative agricole Drumul Cartofului.