VIDEO. Două fintechuri din Belgia le propun autorităţilor din România să distribuie eventualele ajutoare de criză pe carduri care pot fi utilizate doar la comercianţii locali agreaţi

Autor: Adrian Seceleanu 11.05.2020

Cardul, realizat de companiile Loyaltek şi Paynovate, le-ar permite spre exemplu primăriilor să blocheze utilizarea cardurilor online, la ATM-uri şi să permită achiziţii doar la anumite magazine dintr-o anumită arie geografică.

Autorităţile locale, inclusiv din România, ar trebui să distribuie eventualele „aju­toare“ de criză populaţiei folosindu-se de carduri care să nu permită achiziţii online sau retrageri de la ATM-uri ci doar plata la comercianţii care au fost cel mai puternic loviţi de criză, care ar fi astfel ajutaţi să-şi revină, propun fin-tech-urile belgiene Loyaltek şi Paynovate, care au dezvoltat o asemenea soluţie, denumită Unity Card.

„Acum ne aflăm la debutul unei crize financiare majore. Cardurile de plăţi pot fi utilizate pentru a susţine companiile dar de asemenea şi pentru a susţine cei mai afectaţi oameni, cele mai afectate segmente de populaţie, magazinele mici, economia locală. Problemele cu banii oferiţi de autorităţi pentru a relansa economia (aşa-numiţii helicopter money sunt că ei sunt distribuiţi fără niciun control şi atunci nu există în niciun fel siguranţa că aceşti bani vor fi cheltuiţi aşa cum şi-ar dori autorităţile“, a declarat într-un interviu pentru ZF Robert Masse, fondator şi CEO al Loyaltek.