Dan Goicea, CEO al Cocktail Holidays: Autorităţile ar trebui să spună clar care este planul pentru repornirea turismului. Unele ţări şi-au luat auditori care le fac planuri de repornire

Autor: Mădălina Dediu Panaete 11.05.2020

♦ „Cred că doar 25% din businessul din anul trecut se va realiza anul acesta. Şi anul viitor businessul va fi afectat, nu ştim încă în ce fel“.

Dan Goicea, CEO Cock­ta­il Holidays, una din­tre cele mai mari agen­ţii de tu­rism de pe plan local, con­sideră că au­torităţile ro­mâ­ne ar trebui să vină cât mai repede cu proiecte de repornire a sec­torului turis­mu­lui, aşa cum au făcut de exemplu gre­cii, care au anunţat că vor deschide trep­tat hotelurile turiştilor la final de iunie.

„Delta Dunării nu a fost afectată, deci se pot deschide hoteluri acolo. Şi pe litoral situaţia este favorabilă, nu au fost atât de multe cazuri. Cu anumite măsuri de control, se pot redeschide hotelurile din anumite zone. Unele ţări şi-au luat auditori autorizaţi din alte state şi aceştia le fac planuri de repor­nire, cu stabilirea numărului maxim de oameni dintr-un hotel, cu distanţa între mese etc. Noi facem totul în ultimul mo­ment. Toate deciziile trebuie să fie anun­ţate din timp ca să ne putem ada­pta şi noi“, a spus Dan Goicea la emi­siu­nea online ZF 15 mi­nute cu un antre­prenor. Cocktail Holi­days a servit peste 35.000 de turişti în 2019 şi a înre­gistrat o cifră de afaceri de 25 de mi­li­oa­ne de euro.