Şcoala privată Avenor College: Veniturile noastre sunt cu 34% mai mici în luna mai faţă de luna februarie. Cel mai mult au scăzut veniturile grădiniţei. „Cel mai mult ne-ar ajuta nişte subvenţii acordate de stat care să compenseze pierderile financiare, mai ales că noi trebuie să păstrăm campusul închis, în ciuda faptului că economia va fi repornită după 15 mai.“

Autor: Ramona Cornea 11.05.2020

Instituţia de învăţământ româno-britanică Avenor College afirmă că decizia autorităţilor de a nu mai redeschide şcolile, grădiniţele şi cre­şele în acest an a dus la un impact eco­nomic semnificativ asupra venitu­rilor sale.

„Menţinerea şcolilor închise are un impact economic semnificativ  asu­pra veniturilor noastre totale (gră­diniţă, şcoală, liceu), acestea sunt mai mici cu 34% în luna mai faţă de luna februarie. În special la grădi­niţă veniturile au scăzut cu 48%. Doar şcolile sunt închise, cursurile continuă în sistem online. Nu este uşor având în vedere că au trecut deja două luni de când suntem în case şi şcolile rămân închise până la toamnă“, a spus pentru ZF Raluca Tarcea, admissions and communication manager în cadrul Avenor College.

În ceea ce priveşte sprijinul oferit instituţiilor private comparativ cu cele publice, ea spune că finanţarea prin costul standard per elev pe care o primesc şcolile particulare acreditate acoperă doar 10% din salariile profesorilor din privat, pe când salariile din şcolile publice sunt plătite integral de stat.