SIF Oltenia revine la tranzacţionare după ce ASF a decis reluarea operaţiunilor

Autor: Cristina Bellu 11.05.2020

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis reluarea operaţiunilor de tranzacţionare pentru acţiunile SIF Oltenia (SIF5) după ce în urmă cu aproximativ două săptămâni le suspendase în urma unei situaţii apărute după adunarea acţionarilor din 28 aprilie 2020, când investitorii s-au împărţit în două tabere.

“Începând cu data de 11 mai 2020, se reintroduc la tranzacţionare acţiunile emise de SIF Oltenia. Prezenta decizie intră în vigoare la data emiterii, va fi publicată în buletinul ASF şi pe site-ul instituţiei, va fi comunicată SIF Oltenia şi se va transmite către BVB în vederea informării corespunzătoare a investitorilor”, transmit reprezentanţii ASF într-un anunţ pe Bursă.

Pe 29 aprilie 2020, ASF a decis să suspende de la tranzacţionare acţiunile SIF Oltenia (SIF5) până la clarificarea situaţiei existente după adunarea acţionarilor din 28 aprilie 2020 când investitorii s-au împărţit în două tabere, specificând la vremea respectivă că ambele seturi de hotărâri au îndeplinit condiţiile de cvorum şi majoritatea de vot necesare adoptării de rezoluţii, dar prezintă hotărâri contradictorii cu privire la punctele aflate pe ordinea de zi.