Ce va schimba noua criză pentru producţia locală de medicamente? Simona Cocoş, Zentiva Bucureşti: Cred că producătorii români se vor orienta în vederea fabricării acestor produse care au fost cerute acum, în criză

Autor: Georgiana Mihalache 12.05.2020
  • Deşi în valoare producţia de medicamente nu deţine mai mult de 10% din estimările jucătorilor din piaţă, la volume fabricile din România îşi fac loc în clasamente.

Portofoliile de medicamente ale producătorilor locali se vor schimba odată cu criza generată de coronavirus, iar medicamentele care au fost solicitate la debutul pandemiei, dar şi materiale de protecţie vor fi pe lista de dezvoltare pentru fabricile locale, susţine Simona Cocoş, directo­rul general al Zentiva Bucureşti, al doilea cel mai mare producător de medicamente din ţară.

„În general cred că producătorii români se vor orienta în vederea fabricării acestor produse care au fost cerute acum, în criză, şi care probabil vor continua să fie cerute. Inclusiv populaţia va fi mult mai precaută şi va folosi genul acesta de materiale de protecţie“, a spus pentru ZF Simona Cocoş.