Cum schimbă pandemia tendinţele imobiliare: strip malluri mai mici şi mai dese, retail online şi birouri în zone care să reducă mersul cu transportul în comun

Autor: Bogdan Alecu 16.05.2020

Piaţa imobiliară şi modul în care se vor face dezvoltări de acum înainte vor fi puternic influenţate de pandemia de COVID-19 l Cel mai avantajat va fi comerţul online, în timp ce mallurile şi birourile se vor schimba.

Retailul a fost cel mai puternic afec­tat de pandemia de COVID-19 în condiţiile în ca­re mallurile şi centrele co­mer­ciale s-au închis – cu excep­ţia ma­ga­zinelor alimentare şi a far­maciilor. Fiind spaţii mari închise, acestea ar putea facilita răspân­direa virusului fără măsuri supli­men­tare de siguranţă - măsuri care urmează a fi im­ple­mentate odată cu redeschiderea acestora.

„Centrele comerciale se vor adapta pentru ca magazinele din interior să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii de siguranţă, în conformitate cu noile norme ce vor fi aplicate şi la sistemele de ventilaţie, cel mai probabil“, explică Bogdan Gubandru, direc­tor investment agency în cadrul com­paniei de consultanţă imobiliară  Cush­man & Wake­field Echinox.