OMV Petrom a investit 1,3 mil.euro pentru instalarea de panouri fotovoltaice în 40 de staţii de carburanţi şi vrea să ajungă la 78 de staţii până la finele anului

Autor: Roxana Rosu 13.05.2020

OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice în 33 de staţii de carburanţi din reţeaua OMV şi în 7 staţii din reţeaua Petrom pentru a reduce consumul de energie convenţională, investiţia ridicându-se la 1,3 milioane euro.

Prin instalarea de panouri fotovoltaice, peste 10% din necesarul de electricitate a staţiilor este generat din energie solară.

„Avem o preocupare continuă pentru a ne reduce amprenta de carbon pe toate segmentele de activitate, inclusiv în activităţile de rafinare şi de distribuţie. Anul acesta am continuat iniţiativele noastre prietenoase cu mediul, inclusiv instalarea panourilor fotovoltaice în staţiile de alimentare. Planul nostru este de a creşte la 78 numărul de staţii de alimentare dotate cu panouri fotovoltaice până la sfârşitul anului.”, a declarant Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.