Dan Balaban, Davino, un producător cu afaceri de 4 mil. euro pe an: Premierul a spus că HoReCa nu e atât de importantă, dar el nu se gândeşte la industriile conexe. În ansamblul ei, vorbim de un motor al economiei

Autor: Cristina Roşca 17.05.2020

♦ Davino are în zona Dealu Mare 70 de hectare de viţă-de-vie în proprietate şi lucrează alte 17 hectare luate în arendă ♦ Compania are afaceri anuale de aproape 4 mil. euro  l Pentru acest an este estimat un declin de 10-15% în scenariul optimist şi 30-40% în cel pesimist ♦ În plus, compania va raporta primele pierderi din ultimii 20 de ani ♦ Producătorul de vin din zona Dealu Mare este activ pe segmentul superior al pieţei şi vinde doar în HoReCa, în magazinele specializate şi la export.

Pandemia de Covid-19 a lovit puternic industria vinului în ansamblul său, dar mai ales i-a afectat pe producătorii de licori premium care depindeau de localurile HoReCa închise deja de două luni. Davino face parte dintre aceştia din urmă.

„Businessul nu face foarte bine. Toată piaţa de vin este afectată, ca de altfel toate industriile conexe HoReCa. Industria vinului era una dintre cele mai legate de acest segment“, spune Dan Balaban, antreprenorul care deţine businessul Davino împreună cu oenologul Bogdan Costăchescu.

Vinurile Davino se vând în România exclusiv HoReCa, cu excepţia câtorva magazine specializate. „HoReCa reprezenta clientela mea locală în proporţie de peste 90%“.