Cererea redusă şi preţul aluminiului, coroborate cu energia mai scumpă, trimit Alro Slatina pe pierdere de 110 mil. lei în T1/2020. Afaceri de 642 mil. lei

Autor: Roxana Rosu 15.05.2020

♦ ALR scădea ieri cu 1% la bursa de la Bucureşti, cel mai probabil rezultatele pe T1/2020 fiind de mult prinse în preţul acţiunii.

Producătorul de aluminiu Alro Slatina, ale cărui acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal BET, a înregistrat în primele trei luni ale anului o cifră de afaceri consolidată de 712 milioane lei, în scădere cu 7%, în timp ce pierderile s-au majorat la 110 milioane lei, faţă de 9 mlilioane lei în T1/2019.

„În primele trei luni ale anului 2020, ne-am confruntat cu condiţii excepţionale, de fapt, cu o nouă realitate, efectele pandemiei globale COVID-19 lovind în toate economiile şi industriile. Am luat şi continuăm să luăm măsuri rapide şi eficiente pentru a atenua scăderea pieţei şi, cel mai important, pentru a asigura sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri şi a comu­nităţii locale în general, asigurându-ne în acelaşi timp că funcţionăm la parametri normali“, spune Marian Năstase, preşedintele consiliului de administraţie.