Ministrul economiei, Virgil Popescu: Din a doua jumătate a lunii iunie vom începe derularea programelor pentru sprijinirea IMM-urilor locale

Autor: Ramona Cornea 17.05.2020

Programul pentru microindustrializare vine cu microgranturi de până la 450.000 de lei, iar programul pentru companiile din comerţ şi servicii vine cu granturi de până în 250.000 de lei.

Ministerul Economiei va începe, din a doua parte a lunii iunie, deru­larea programelor pentru sprijinirea IMM-urilor locale, precum Start-Up Nation, programul de microindustria­lizare sau programul pentru companiile din comerţ şi servicii.

„La Ministerul Economiei avem în continuare programul de micro­industrializare care se adresează IMM-urilor, cu microgranturi de până la 450.000 de lei pentru investiţii, pentru echipamente tehnologice. Avem programul de comerţ şi servicii unde vorbim de granturi de până în 250.000 de lei pentru firme care au codul CAEN activitatea de comerţ sau de servicii şi programul Start-Up Nation, un program pe care vrem să îl rebranduim, să fie orientat către antreprenoriat. Acestea sunt progr­amele pe care Ministerul Economiei vrea să le deruleze din a doua parte a lunii iunie“, a declarat Virgil Popescu în cadrul unei videoconferinţe organi­zate de Consiliul Naţional al Întreprin­derilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).