Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, promite: Anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Piteşti

Autor: Cosmin Pirv 15.05.2020

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a spus, vineri, că anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Piteşti şi că autorităţile au la dispoziţie fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor pentru cei 164 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres, aflaţi în lucru în acest moment.

„Anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Piteşti. După ce iată am reuşit să începem lucrările la tronsonul 1, Sibiu-Boiţa, luni am semnat contractul de proiectare şi execuţie pe secţiunea 5, Curtea de Argeş-Piteşti, la sfârşitul acestei luni, maxim 20 de zile, cred că vom fi în măsură să anunţăm câştigătorul şi fără contestaţii să semnăm contractul până la sfârşitul lunii iunie şi pentru tronsonul 4, Tigveni-Curtea de Argeş. În ceea ce priveşte tronsonul 3, avem toate datele şi toate analizele făcute, astfel încât Compania de drumuri să poată scoate la licitaţie şi tronsonul 3. Avem în analiză o serie de măsurători, studii geo, pe care le realizăm pe tronsonul 2, astfel încât până la sfârşitul acestui an să scoatem la licitaţie şi să semnăm contractul şi pentru tronsonul 2. Aşadar, din acest punct de vedere suntem în linie dreaptă, după ani de aşteptări iată am început lucrările”, a declarat Lucian Bode, aflat în vizită, împreună cu premierul Ludovic Orba şi cu vicepremierul Raluca Turcan, pe secţiunea 1 a autostrăzii.

Ministrul Transporturilor a spus autorităţile au la dspoziţie fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor în infrastructura de transport.

„Şi din punct de vedere al finamţării lucrărilor stăm foarte bine, avem 6,4 miliarde de lei alocaţi prin bugetul de stat pentru 2020, titlul 53, fonduri europene, aşadar nu avem nicio problemă să finanţăm toate loturile de autostradă aflate în execuţie în acest moment, vorbesc de 164 de kilometri de autostradă şi drumuri expres”, a mai declarat Bode.

Premierul Ludovic Orban a spus că investiţiile în infrastructura de transport sunt un obiectiv al Guvernului.

„Guvernul are ca obiectiv realizarea de invesţii masive în dezvoltarea infrastructurii de transport din România. În urmă cu peste 12 ani, m-am deplasat la lucrrările de la autostrada de centură a Sibiului, unde lucrările erau blocate. Contractul era cu o firmă italiană, care de 4 ani nu reuşise să facă aproape nimic. Am luat decizia de a rezilia contractul şi am demarat licitaţia pentru selectarea noului constructor, iar autostrada a fost terminată în 2009. De asemenea, în 2008 a fost realizat studiul de fezabilitate pe autostrada Piteşti-Sibiu. Sigur că 12 ani au rămas pe hârtie. Astăzi, chiar sunt bucuros să văd că lucrările nu sunt pe hârtie, sunt în teren, cu un constructor mobilizat”, a spus Ludovic Orban.