Decathlon redeschide majoritatea magazinelor din România. Care rămân închise?

Autor: Cristina Roşca 15.05.2020

Gigantul francez Decathlon, liderul pieţei locale de echipamente sportive a închis temporar cele 27 de magazine fizice din România începând cu data de 23 martie în contextul Covid-19. Pe 15 mai are loc redeschiderea celor mai multe unităţi.

“Majoritatea magazinelor Decathlon se vor redeschide pe 15 mai. Încă nu ştim dacă deschidem în Sibiu şi Deva. Cu siguranţă vor rămâne închise unităţile din Foşcani şi Bucureşti zona Obor”, spune Jean Francois Mace, CEO-ul Decathlon România.

Ce va urma rămâne de văzut. Se deschide chiar şi magazinul din Suceava, una dintre zonele cele mai afectate de Covid-19.
Decathlon are unităţi în parcuri de retail, dar are şi magazine de sine stătătoare.

Magazinele retailerului au suprafeţe generoase, mai mari decât ale competitorilor, motiv pentru care retailerul nu merge des în malluri cu mai degrabă în parcuri de retail. Potrivit informaţiilor anterioare ale ZF, Decathlon este „discounterul“ pieţei de articole sportive, compania punând accent pe preţurile mici. Magazinele companiei au între 1.000 şi 5.000 de metri pătraţi şi au în ofertă produse pentru 70  de sporturi.