Mall-urile anunţă în ce condiţii se deschid. Ce reguli obligatorii vor respecta clienţii în interior

Autor: Andra Stroe 16.05.2020

AFI Europe România anunţă un set complex de măsuri pe care toţi clienţii şi chiriaşii trebuie să îl respecte, pentru a face cumpărături în deplină siguranţă atunci când centrele AFI Cotroceni şi AFI Ploieşti se vor redeschide.

La intrarea în cele două centre comerciale clienţii vor trece obligatoriu printr-o poartă termoscanner, o soluţie pe bază de IR, foarte eficientă în spaţiile cu trafic intens de persoane, unde li se va lua temperatura. În cadrul centrului comercial AFI Cotroceni vor fi montate 16 astfel de dispozitive, iar la AFI Ploieşti un număr de 4, care se vor regăsi la toate intrările, dar şi în zonele de tranzit, pe culoare, la parter şi etaj. Mai mult decât atât, toate intrările vor fi prevăzute cu covoare dezinfectante şi gel dezinfectant pentru mâini.

„Ne dorim să redeschidem AFI Cotroceni şi AFI Ploieşti cât mai curând, respectând toate măsurile impuse de autorităţi. Pentru siguranţa clienţilor şi a chiriaşilor am investit peste 300.000 euro şi am implementat  toate măsurile sanitare în vigoare astfel ca oamenii să poată face cumpărături în afara oricărui pericol. Lunar, cheltuielile operaţionale pentru respectarea şi întreţinerea acestor măsuri vor fi de 50.000 euro. Încă de la intrarea în mall, clienţii vor trece printr-o poartă termoscanner care le va lua temperatura, iar pe traseul lor prin mall vor fi afişate materiale de informare prin care le comunicăm şi reamintim măsurile noastre: de la dezinfectant, la marcarea zonelor de siguranţă, folosirea contactless a toaletelor şi a scărilor şi multe altele. Le dorim clienţilor noştri shopping sigur şi plăcut”, a declarat Sorin Scîntei, general manager  AFI Cotroceni.

O altă regulă importantă este cea a distanţării sociale de 2 metri, care va fi aplicată prin lipirea de stickere pe podea la această distanţă, pentru a-i atenţiona pe oameni să nu depăşească zona de siguranţă, mai ales când aşteaptă în faţa unui magazin sau la coadă, la casă. În lifturi vor intra doar 2 oameni odată, iar în foodcourt vor fi instalate pe mese stickere de atenţionare, iar mesele şi scaunele vor fi într-un număr mai mic şi la distanţă corespunzătoare.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro