Termenul până la care românii pot cere amânarea ratelor a fost prelungit până la 15 iunie

Autor: Mediafax 18.05.2020

Românii pot cere în continuare amânarea plăţii ratelor, după ce guvernul a prelungit termenul care expira în 15 mai până la data de 15 iunie. Guvernul a adoptat joi actul normativ elaborat de Ministerul Finanţelor Publice prin care se propune prelungirea până la data de 15 iunie 2020 a posibilităţii de solicitare a amânării ratelor celor care se află în imposibilitatea plăţii. 

Prin OUG nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi IFN-uri anumitor categorii de debitori, guvernul a adoptat anumite măsuri destinate sprijinirii celor care întâmpină dificultăţi financiare din cauza epidemiei de COVID-19.

Astfel, din 30 martie, românii au putut solicita creditorilor suspendarea obligaţiei de plată a ratelor de credit scadente, pentru o perioadă cuprinsă între 1 şi 9 luni. Până la data de 8 mai 2020, un număr de 126.493 de persoane fizice şi juridice au beneficiat deja de suspendarea cu până la 9 luni a rambursării ratelor, dobânzilor şi comisioanelor.