Probele orale de la Bacalaureat, anulate. Elevă: Suflu uşurată. Nu mai stau cu stres şi pentru ele

Autor: Andreea Burnar 16.05.2020

O elevă de clasa a XII-a spune că decizia anulării probelor orale de la Bacalaureat a fost bună. „Suflu uşurată că s-au anulat. Nu mai stau cu stres şi pentru ele”, a declarat eleva.

O elevă de clasa a XII-a spune că decizia de a modifica legislaţia din Educaţie, prin care au fost eliminate probele orale de la examenul Bacalaureat, este bună.

„Suflu uşurată pentru că s-au anulat probele orale. Nu mai stau cu stres şi pentru ele. Nu mai stau să învăţ şi la limba română, engleză. Pentru toţi a fost o bucurie. Nu aveam timp pentru că mai avem şi admiterea, care este tot în iulie. Probele orale trebuiau să fie tot în iulie, imediat după probele scrise”, a spus Andreea, o elevă de clasa a XII-a.

Ea susţine că astfel se elimină şi riscul de infectare.

„Trebuia să avem contact cu profesorul, iar aşa e un risc mai mic de infectare cu COVID-19”, a mai spus tânăra.

Anul acesta, elevii vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat începând din 22 iunie.

Două săptămâni au la dispoziţie elevii pentru a se putea pregăti pentru examenul de Bacalaureat. Totul se va desfăşura în condiţii speciale de siguranţă. În sălile de clasă activităţile se vor desfăşura cu maximum 10 elevi, la circa 2 metri distanţă unul de altul. Toţi elevii vor purta mască pe tot parcursul orelor.

Andreea spune că va merge la aceste pregătiri: „Voi merge. Am nevoie! Păcat că sunt doar 3 ore. Nu mi se par suficiente 3 ore, în două săptămâni, să recapitulezi toată materia”.