Alţi 31 de angajaţi ai fabricii de frigidere din Găeşti, confirmaţi cu COVID-19

Autor: Cosmin Pirv 16.05.2020

Alţi 31 de angajaţi ai fabricii de frigidere din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, au fost confirmaţi cu COVID-19, a anunţat sâmbătă DSP Dâmboviţa. Astfel, numărul total al salariaţilor companiei care au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus ajunge la 66.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a anunţat sâmbătă că toţi cei 31 de angajaţi nou confirmaţi cu COVID-19 sunt asimptomatici.

„Potrivit ultimelor rezultate transmise instituţiei noastre astăzi, 16 mai 2020, alţi 31 de salariaţi din hala secundară, liniile 3 şi 4 ale S.C. Arctic S.A. Găeşti , au fost depistaţi pozitiv COVID-19, toţi fiind la acest moment asimptomatici. De la debutul focarului şi până în prezent, numărul cazurilor pozitive depistate în această societate comercială este de 66”, se arată în comunicatul DSP.

Potrivit acestuia, în cadrul fabricii au fost dispuse mai multe măsuri, printre care izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi şi a membrilor de familie ai angajaţilor confirmaţi pentru o perioadă de 14 zile, iar în cazul apariţiei simptomelor aceştia trebuie să se prezinte la secţia de boli infecţioase, prin solicitarea ambulanţei.

De asemenea, DSP a dispus realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru întreg personalul şi întreruperea activităţii în hala secundară, pentru ambele schimburi ale liniilor 3 şi 4, care reprezintă aproximativ 500 persoane, timp de 2 săptămâni.

„În halele de lucru vor fi efectuate acţiuni de dezinfecţie terminală la nivelul tuturor spaţiilor utilizate în comun, precum şi a liniilor de producţie, supravegherea stării de sănătate a salariaţilor din hala principală şi intensificarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19, respectiv: utilizarea de măşti faciale, mănusi şi alte componente ale echipamentului de protecţie personală, limitarea contactului interumanan, respectarea regulilor de igienă individuală”, sunt alte măsuri dispuse de reprezentanţii DSP Dâmboviţa.

Potrivit comunicatului, angajaţii testaţi pozitiv vor fi duşi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, urmând ca medicul specialist să dispună internarea lor în cadrul secţiilor suport COVID -19.

DSP Dâmboviţa a anunţat vineri că 32 de angajaţi de la fabrica de frigidere Arctic din Găeşti au fost confirmaţi cu noul coronavirus, în urma testării profilactice a contacţilor primilor doi bolnavi din hală.