Şi Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Autostradă a fost deschis

Autor: Laura Buciu 16.05.2020

Vama Nădlac II – Autostradă a fost deschisă, sâmbătă, pentru fomalităţi de frontieră între Romania şi Ungaria. Prin Vama Nădlac II pot trece şi autoturisme, anunţă Poliţia de Frontieră, care a demarat proceduri cu autorităţile maghiare să permită trecerea spre Ungaria şi prin Vama Borş.

Poliţia de Frontieră a anunţat, sâmbătă seara, că, în continuarea măsurilor de fluidizare a traficului la graniţa dintre România si Ungaria, autorităţile de frontieră din cele două state permit cetăţenilor români care călătoresc cu autoturisme intrarea în România şi prin PTF Nădlac II – judeţul Arad, pe cinci artere de control.

„Ca şi în cazul celorlalte două puncte de frontieră deschise traficului, PTF Nădlac I şi Bors, la intrarea în ţară se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Practic, în această perioadă, formalităţile de frontieră urmează aceeaşi procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Din 15 mai, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, se instituie măsura carantinării/izolării la locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi.