Ministrul Finanţelor Florin Cîţu: România a reuşit o creştere economică în termeni reali de 0,3% faţă de trimestrul 4 din 2019

Autor: Cosmin Pirv 17.05.2020

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu, a scris, duminică, pe Facebook, că România a reuşit o creştere economică în termeni reali de 0.3% faţă de trimestrul 4 din 2019. „Acest lucru se traduce într-o rată de creştere anuală de 2.7%”, consideră ministrul.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a scris, duminică, pe Facebook, că România a reuşit o creştere economică, în ciuda „criticilor şi estimărilor apocaliptice”.

„Sectorul privat în special, economia în general, a răspuns perfect măsurilor implementate de guvern încă din februarie pentru a reduce efectele pandemiei. Felicitări! România a reuşit, împotriva tuturor criticilor şi estimărilor apocaliptice, o creştere ecoomică în termeni REALI de 0.3% faţă de trimestrul 4 din 2019. Acest lucru se traduce într-o rată de creştere anuală de 2.7%. Am spus că această creştere elimină TOATE scenariile apocaliptice promovate zilnic de propaganda socialistă. De ce? Simplu. Media estimărilor analiştilor pentru creşterea economică era de -0.9%. Asta estimau economiştii/analiştii. Am spus de nenumărate ori că este mult prea pesimist şi că pe baza modelelor macro pe care eu le folosesc economia României s-ar putea să fie singura cu creştere economică din UE în primul trimestru”, a scris ministrul pe reţeaua de socializare.

Potrivit acestuia, deficitul bugetar a fost crescut pentru a aloca mai mulţi bani pentru sănătate, şomaj tehnic, plata concediilor medicale, rambursare TVA anticipat, investiţii.

„Nu trebuie să ne oprim aici. Urmează luni dificile pentru economia României şi pentru români. Am crescut deficitul bugetar pentru a aloca mai mulţi bani către sănătate, şomaj tehnic, plata concediilor medicale, rambursare TVA anticipat, investiţii. Iar deficitul trebuie finanţat. Doar PSD creşte taxe şi nu plăteşte facturi pentru a diminua deficitul. În acelaşi timp criza din sănătate nu s-a terminat. (...) Cifrele pentru primul trimestru arată fară niciun dubiu că am luat TOATE masurile potrivite în acel moment”, a mai scris Florin Cîţu.

Potrivit ministrului Finanţelor, cel mai mare pericol pentru economia României şi pentru romani „vine din Parlament. Proiectele populiste care reduc veniturile şi cresc cheltielile bugetare pot arunca Romania în HAOS economic. Acest lucru trebuie să se oprească!”.