Fenomenul TikTok şi-a găsit un nou şef: Kevin Mayer, omul care a supravegheat lansarea Disney+, se alătură celei mai în vogă reţele de socializare şi preia funcţia de CEO

Autor: Eduard Ivanovici 19.05.2020

Kevin Mayer, executivul care a condus divizia de streaming a companiei Disney, a devenit CEO-ul reţelei de socializare TikTok, potrivit CNN.

Astfel, Meyer va fi CEO-ul celei mai populare aplicaţii video şi directorul de operaţiuni din cadrul ByteDance, compania care deţine TikTok. El a devenit şeful diviziei direct-to-consumer din cadrul Disney în 2018.

Popularitatea aplicaţiei TikTok a crescut în mod constant pe măsură ce pandemia de coronavirus a forţat tot mai mulţi oameni să se autoizoleze şi să găsească noi moduri prin care îşi pot ocupa timpul.

Sub conducerea lui Meyer, Disney s-a îndepărtat gradual de televiziune şi filme, concentrându-se în schimb asupra oportunităţilor pe care le pot oferi serviciile de streaming. Platforma Disney+ a fost lansată în toamna anului trecut şi înregistrează deja peste 50 de milioane de abonaţi, număr care se voia iniţial atins într-o perioadă de patru ani.

TikTok a fost descărcat de 315 milioane de ori între lunile ianuarie şi martie, depăşind orice aplicaţie din primul trimestru al anului. În prezent, reţeaua de socializare are peste 2 miliarde de descărcări, dublu faţă de numărul raportat în urmă cu 15 luni.

Membrii Congresului SUA au avertizat că aplicaţia ar putea prezenta riscuri la adresa securităţii naţionale. Senatorii Chuck Schumer şi Tom Cotton au declarat că TikTok şi alte aplicaţii create în China ar putea fi folosite pentru a-i spiona pe cetăţenii Statelor Unite.