JPMorgan, cea mai mare bancă din Statele Unite, va acorda credite în valoare de 30 de miliarde de dolari către business-urile mici, jumătate din împrumuturile oferite până acum mergând către companii cu mai puţin de cinci angajaţi

Autor: Eduard Ivanovici 24.05.2020

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, va acorda credite de peste 30 de miliarde de dolari către 250.000 de business-uri, ca parte a programului Statelor Unite de susţinere a afacerilor mici, a declarat CEO-ul Jamie Dimon, potrivit Reuters.

Grupul bancar a acordat credite de 45 de miliarde de dolari pentru clienţii afectaţi de pandemia de COVID-19 în lunile martie şi aprilie, a spus Dimon într-o notă transmisă acţionarilor.

Dimon a spus că un credit mediu sub noul program Paycheck Protection Program (PPP) este de 122.000 de dolari, iar jumătate din credite au mers către companii cu mai puţin de cinci angajaţi.

Departamentul de Justiţie al SUA a trimis citaţii marilor bănci din ţară care au căutat să se împrumute în ultimele săptămâni, ca parte a unei investigaţii privind un potenţial abuz al programului de urgenţă în valoare de 660 mld. dolari, creat pentru a ajuta business-urile mici în perioada pandemiei.