Daniel Boaje, McDonald’s: E greu să fac o estimare pentru 2020, dar nu sunt pesimist. Ba chiar sunt încrezător că a doua jumătate a anului va veni cu semne bune. McDonald’s România este liderul pieţei de restaurante de pe plan local, cu afaceri de 927 mil. lei în 2019, cu peste 20% mai mari ca în anul anterior

Autor: Cristina Roşca 20.05.2020

♦ Pentru 2020, anul când se împlinesc 25 de ani de la intrarea companiei în România, reţeaua îşi propusese depăşirea pragului de 1 mld. lei cifră de afaceri, dar pandemia a venit să dea peste cap aceste planuri ♦ În ultimele luni, marcate de pandemia de COVID-19, McDonald’s România a funcţionat cu diviziile de drive-through şi cu livrarea la domiciliu.

„Pentru noi, 2020 este anul în care sărbătorim 25 de ani de activitate în România. Pe 16 iunie 1995 am deschis primul restaurant local, la parterul Unirea Shopping Center. Tot 2020 ar fi trebuit să fie anul când depăşim 1 mld. lei vânzări. Trebuia să ajungem la 92 de restaurante în România şi în 75% dintre ele urma să fi implementat noul mod de interacţiune cu clientul. Voiam să dotăm restaurantele drive cu staţii de încărcare pentru maşini electrice. Am testat conceptul anul trecut“, a spus Daniel Boaje, CEO şi acţionar minoritar al McDonald’s România, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor.

Americanii de la McDonald’s operează businessul din România în sistem de franciză începând cu anul 2016, cele aproape 80 de restaurante fiind deţinute de grupul maltez Premier Capital (90%) şi de Daniel Boaje (10%). Premier Capital este partenerul americanilor şi în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. În 1995 însă gigantul a venit direct pe piaţa locală şi abia două decenii mai târziu a cedat operaţiunile unui francizat.