Ştefan Ionescu, director general şi fondator al cramei 1.000 de chipuri: Ne bugetasem pentru 2020 o creştere de 30%, dar acum nu ştim ce va fi, dat fiind că vindem 90% în HoReCa. Piaţa evoluase, iar acum ar putea da înapoi

Autor: Cristina Roşca 20.05.2020

♦ Producătorul din zona viticolă Dealu Mare, aflată la circa o oră de Bucureşti, realizează anual sub 100.000 de litri de vin ♦ Compania are şi o pensiune de 50 de locuri în Urlaţi, lângă cramă ♦ Sub brandul 1.000 de chipuri sunt deschise şi două wine-baruri în Bucureşti.

Activitatea producătorului de vin 1.000 de chipuri din zona Dealu Mare a fost afectată puternic de pandemia de COVID-19 dat fiind că 90% din vânzări se realizau în sectorul HoReCa şi doar 10% în magazinele specializate. 

Res­taurantele, cafenelele şi barurile sunt închise de mai bine de două luni urmând a-şi relua activitatea treptat începând cu 1 iunie, când se vor redeschide terasele. În această perioadă hotelurile au fost transformate în centre de carantină.