Profitul producătorului de sisteme de răcire RAAL Bistriţa a scăzut de trei ori în 2019, ajungând la 4,8 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu 20.05.2020

Producătorul de sisteme de răcire RAAL Bistriţa, cu clienţi precum John Deere, Class sau AGCO, a înregistrat în 2019 un profit net de aproximativ 4,8 mil. lei (1 mil. euro), de trei ori mai mic faţă de anul precedent, când compania bistriţeană a avut un câştig net de peste 14,5 mil. lei (3,1 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. 

RAAL a finalizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 329 mil. lei (69,5 mil. euro), în creştere cu 0,6% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF. Compania a avut anul trecut un număr mediu de 2.428 de angajaţi, potrivit datelor publice.

RAAL produce aproape în totalitate pentru export, pentru industria utilajelor agricole, utilajelor pentru cons­trucţii, industria minieră, vehicu­lelor comerciale şi auto. Fabricile RAAL din Bistriţa şi din Prundu Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, produc sisteme de răcire şi componente ale acestora, radiatoare, răcitoare de ulei, răcitoare de aer şi condensatoare pentru climă (fabricate din aliaje de aluminiu sau oţel inox) pentru utilaje agricole şi de construcţii, aplicaţii industriale, auto, comerciale, instalaţii hidraulice.