Austriecii de la VIG raportează în T1/2020 o creştere a subscrierilor în România de 8,6%, până la 126 mil. euro şi profit de 1,3 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 20.05.2020

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), prezent pe piaţa locală prin intermediul Omanisig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a înregistrat în T1/2020 un volum al primelor brute subscrise de 125,9 mil. de euro în România, în creştere cu 8,6% faţă de perioada similară a anului trecut, şi profit de 1,3 mil. euro, potrivit raportului trimestrial al instituţiei.

Pe segmente, primele subscrise pe RCA s-au redus cu  4,16% la 23 milioane euro, iar cele de pe CASCO s-au majorat cu 7 milioane euro, la 43 milioane euro.

Asigurările de tip property au generat 33 milioane euro, nivel dublu faţă de cel înregistrat în T1/2019, asigurările de sănătate s-au majorat cu 1 mil. euro până la 2 mil. euro, iar primele din asigurări de viaţă au urcat la 13 milioane euro, faţă de 12 milioane euro în perioada similară a anului trecut.

Veniturile totale raportate de VIG în T1/2020 pe piaţa din România s-au cifra la 98,5 milioane euro, în scădere cu 7,1%.

La nivelul Grupului, volumul total al primelor brute subscrise a ajuns la 3,1 miliarde de euro in primele trei luni din 2020, plus 7,2% comparativ cu T1/ 2019. Cresteri de prime au fost inregistrate pe toate liniile de business in primul trimestru al anului. Segmentul asigurarilor de viata cu prima unica au crescut cu un ritm de doua cifre (Ă29,8%). Pietele din Austria si Polonia au inregistrat cele mai mari cresteri de prime in termeni absoluti.

”Am inregistrat un inceput de an foarte bun, cu o crestere semnificativa a primelor. Aceasta s-a datorat performantei solide din lunile ianuarie si februarie, care a compensat efectul initial al restrictiilor implementate incepand cu jumatatea lunii martie in lupta impotriva COVID-19. Scaderea primelor ca efect al reducerii businessului nou va fi vizibilaincepand cu al doilea trimestru al anului si este de asteptat sa continue pe parcursul intregului an financiar”, spune Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Totodată, asigurătorul a raportat un profit net in crestere usoara la 85,8 milioane de euro, plus 2,8%, in pofida efectelor negative initiale ale pandemiei COVID-19.