Grigore Horoi, preşedinte, Agricola International: Este nevoie de crearea facilităţilor care să asigure o valorificare constantă a potenţialului agricol naţional, fără să depindă neaparat de felul cum natura îşi îndreaptă faţa către noi

Autor: Miruna Diaconu 20.05.2020

Grigore Horoi, preşedinte, Agricola International spune că România ar trebui să se uite şi alte economii în care se merge pe specializare şi nu doar pe un sistem intregrat, astfel un mixt între cele două ar putea fi o soluţie de succes pentru agricultura naţională. Statul ar trebui să investească mai mult în acest sector astfel încăt agricultura românească să ajungă la un nivel performant.

“Activitatea de agribusiness este una foarte complexă. Este nevoie de crearea facilităţilor care să asigure o valorificare constantă a potenţialului agricol naţional, fără să depindă neaparat de felul cum natura îşi îndreaptă faţa către noi. Trebuie aplicată tehnologia şi bunele practici care sunt validate în economiile din vest. Stimularea procesării este foarte importantă pentru că ar putea asigura un plus valoare pentru produse. Partea de procesare trebuie consolidată, în sensul în care competiţia acerbă din această industrie înseamnă că micii producători nu vor avea succes dacă vorbim de produse industriale, dar dacă vorbim de produsele de nişă, producătorii mici ar putea avea succes”, spune Grigore Horoi, preşedinte, Agricola International, în cadrul Videoconferinţa ZF BT Agropower 2020.