Ionuţ Lungoci, Director Executiv, Cooperativa Dobrogea Sud: Baza în agricultură sunt seminţele româneşti, este utopic să plecăm de la abatoare în fiecare sat dacă noi nu avem baza

Autor: Miruna Diaconu 20.05.2020

Ionuţ Lungoci, director executiv, Cooperativa Dobrogea Sud spune că baza agriculturii naţionale este constituită din seminţele româneşti, iar industria de agrobusiness are nevoie de stimulare din partea autorităţilor astfel încât fermierii români să fie susţinuţi. Pentru o dezvoltare în viitor a agriculturii educaţia şi specializarea este o parte importantă în acest proces.

“Baza în agricultură sunt seminţele româneşti, este utopic să plecăm de la abatoare în fiecare sat dacă noi nu avem baza. E nevoie de educaţie şi specializare, lipseşte calitatea educaţiei şi aici nu mă refer la un nivel avansat, ci la un nivel de bază. Specializarea prin educaţie formează baza, iar sistemul integrat îşi securizează şi îţi maximizează veniturile”, spune Ionuţ Lungoci, director executiv, Cooperativa Dobrogea Sud, în cadrul Videoconferinţa ZF BT Agropower 2020.