Opriţa Ioan, Director General, Cooperativa Someş Aries: Efectele secetei se vor vedea în scăderea producţiei atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ al laptelui

Autor: Miruna Diaconu 20.05.2020

​Opriţa Ioan, Director General, Cooperativa Someş Aries spune că efectele secetei de anul acesta ce a afectat agricultura românească se va vedea şi în scăderea producţiei atât calitativă cât şi cantitativă a laptelui. Odată cu izbucnirea crizei coronavirusului, produsele la raft au crescut iar procesatorii au început să facă presiuni pe fermieri pentru a reduce preţul laptelui.

“Pe crescătorii de bovine îi influenţează în mod indirect seceta, dar ne aşteptăm ca preţul la furaje să fie mai mare, iar în zona în care noi avem fermele nu avem posiblitatea de irigaţii. Unii procesatori fac presiuni să scădem preţul la lapte, livrăm 1.400-15.000 de tone de lapte pe lună. Efectele secetei se vor vedea în scăderea producţiei atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ al laptelui, avem circa 35-40% dintre fermieri care se bazează şi pe scosul animalelor la păşune”, spune Opriţa Ioan, Director General, Cooperativa Someş Aries, în cadrul Videoconferinţa ZF BT Agropower 2020.