Raiffeisen Bank a aprobat primele 20 de credite prin programul IMM Invest, din cele 4500 de solicitări primite

Autor: Roxana Rosu 20.05.2020

Raiffeisen Bank a aprobat primele 20 de credite prin programul IMM Invest, din cele 4500 de solicitări primite până în prezent.

Programul permite companiilor sa ia credite de la bănci cu garanţii date de stat.

Din analizele băncii, majoritatea companiilor mici au cerut credite pentru capital de lucru, iar cele de mărime medie îşi propun să obţină mai ales credite de investiţii.

„Lucram realmente zi si noapte pentru a putea raspunde solicitarilor pentru credite IMM Invest, in cel mai scurt timp. Stim ca in acest fel sprijinim companiile pentru relansarea activitatii, dar si pastrarea sau crearea  locurilor de munca. Din analiza de pana acum a dosarelor de credite, exista un interes mai mare pentru finantarea activitatii curente sau o combinatie intre capital de lucru si investitii, dar acest lucru era de asteptat, avand in vedere cele 2 luni de incetinire sau in unele cazuri, de oprire a operatiunilor. Noi si clientii nostri suntem intr-un dialog continuu si intr-un proces de invatare, de comunicare si de consultanta reciproca. Acesta este marele castig al perioadei pe care o traversam”, a declarat Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank.

Procesul de acordare a creditelor IMM Invest la Raiffeisen Bank poate dura de la câteva zile pâna la câteva saptamani.

Raluca Nicolescu a adăugat că a fost necesară o perioada de adaptare la procesul de creditare propriu programului, dar acum toate fluxurile pe fiecare tipologie de clienţi şi tip de credit funcţionează, astfel incât clienţii se pot aştepta la un număr mare de răspunsuri in următoarele zile.

”Suntem in dialog permanent cu clientii si cu FNGCIMM pentru clarificari in dosarele de credit, astfel incat tipul si marimea creditului sa fie cele potrivite pentru fiecare companie in parte”.

Banca a primit în primele zile de la deschiderea programului peste 260 de companii aplicante dintre corporaţiile medii, cu sume solicitate la finanţare de peste 1,2 miliarde de lei.

”Ne bucura faptul ca cele mai multe dintre solicitari vizeaza proiecte de investitie, dovada clara a consolidarii spiritului atreprenorial in Romania” a spus Radu Ciocoiu, director executiv corporatii medii la Raiffeisen Bank.