Huawei: Distanţarea socială a transformat casa în birou, spital, şcoală, iar reţeaua de internet şi de telefonie este cheia spre desfăşurarea acestor activităţi. Viitorul este al reţelei F5G, dar trebuie să dezvoltăm infrastructura de fibră optică

Autor: Publicitate 20.05.2020

Pandemia Covid-19 şi măsurile de distanţare socială adoptate la nivel global în urma răspândirii coronavirusului, au pus presiune pe reţelele de internet şi de telefonie, acestea fiind utilizate de angajaţii care au continuat să muncească din propria sufragerie, de elevii şi studenţii care au participat la cursuri online, de doctorii care au furnizat servicii medicale de la distanţă şi de alţi utilizatori care s-au bazat pe tehnologie în ultimele luni.

„În primul trimestru al acestui an mulţi oameni au lucrat de acasă, au învăţat acasă. În China, peste 18 milioane de companii şi-au trimis angajaţii să muncească de acasă. Locuinţele nu mai sunt doar centrul vieţii personale, ci sunt în acelaşi timp şcoală, spital şi birou, iar reţeaua de telefonie şi internet este foarte importantă în această ecuaţie”, a spus David Wang, director executiv al gigantului Huawei din China.

El a adăugat că în primul trimestru al acestui an aproximativ 230 de milioane de persoane din China au participat la cursuri online, iar „consultaţiile online au devenit un nou trend”, înregistrâdu-se circa 12 milioane de consultaţii medicale online pe zi.

În contextul în care noile tehnologii şi reţelele de internet şi de telefonie au susţinut o bună parte din economie în contextul pandemiei de Covid-19, David Wang spune că viitorul este al reţelei F5G, care înseamnă o extindere a infrastructurii de fibră optică, ce oferă o capacitate mai mare de acces tuturor actorilor care folosesc reţelele şi tehnologia.

„Potrivit Băncii Mondiale, dezvoltarea cu 10% a benzii de reţea va contribui cu 1,3% la creşterea PIB-ului. Reţeaua mobilă şi tehnologiile au devenit o locomotivă a economiei, iar viitorul este F5G, a 5-a generaţie de tehnologii pentru reţeaua fixă. Viziunea F5G este fibra optică, care trebuie extinsă oriunde este generat traficul”, a adăugat David Wang.

El a explicat că reţeaua F5G, respectiv o infrastructură dezvoltată de fibră optică, poate oferi o capacitate mai mare de utilizare şi stocare atât persoanelor fizice, cât şi companiilor, centrelor de date sau altor instituţii.

„Putem vedea reţeaua 5G ca pe o casă, unde totul poate fi conectat la reţea. În acelaşi timp, reţeaua F5G susţine mai multe case, centre de date şi companii, iar acestea pot avea acces la o capacitate mai mare de utilizare a reţelei. Doar cand dezvoltarea reţelelor 5G şi F5G vor fi coordonate putem intra în era lumii smart.”

Compania Huawei a lucrat în ultimii ani cu partenerii săi la conturarea şi dezvoltarea reţelei F5G, care „are nevoie de o mare atenţie şi care trebuie să câştige încrederea consumatorilor, cum a făcut reţeaua 5G”, a mai spus David Wang.

„China a făcut efoturi în a dezvolta această reţea de fibră, dar mai avem până vom ajunge să avem fibră optică peste tot. Vrem să promovăm viziunea reţelei 5G şi lucrăm la dezvoltarea standardelor şi a ecosistemului pentru reţeaua F5G. Trebuie să recunoaştem valoarea pe care reţelele o aduc societăţii şi economiei.”