Un nou miliardar în retailul farmaceutic. Farmaciile Dona au trecut pragul de 1 mld. lei afaceri în 2019, în creştere cu 5% faţă de 2018

Autor: Georgiana Mihalache 24.05.2020

♦ Reţeaua Dona (SIEPCOFAR) numără 338 de unităţi farmaceutice ♦ Mihaela Ungureanu, CEO al Grupului Dona: Criza COVID-19 ne-a determinat să încetinim pe moment viteza de execuţie a planurilor de dezvoltare

Farmaciile Dona, controlate de antreprenorul Eugen Banciu, de profesie medic, au depăşit în 2019 pragul de 1 miliard de lei, la 27 de ani de la înfiinţarea companiei, în creştere cu 5% faţă de 2018, din calculele ZF pe baza informaţiilor oferite de companie. 

Planurile pentru anul 2020 vizau extinderea cu circa 15 unităţi noi, însă criza generată de noul coronavirus a determinat compania să îşi adapteze priorităţile.

„Planul de investiţii este concentrat pe creşterea numărului de licenţe pe care le operăm, precum şi modernizarea farmaciilor din reţea. Criza COVID-19 ne-a determinat însă să încetinim pe moment viteza de execuţie a planurilor de dezvoltare. Asta nu înseamnă că le abandonăm”, a spus pentru ZF Mihaela Ungureanu, CEO al Grupului Dona.