Elveţienii de la Sika, afaceri de 183 mil. lei în 2019 din producţia de materiale de construcţii. Cifra de afaceri din 2019 este cea mai mare raportată până acum de Sika în România, businessul aflându-se, de altfel, pe un trend ascendent de cel puţin şase ani încoace

Autor: Alina-Elena Vasiliu 21.05.2020

Sika România, subsidiara locală a grupului elveţian Sika, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 183 de milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, ceea ce înseamnă o creştere de 18% comparativ cu anul precedent. Compania şi-a redus uşor profitul, la 6,3 milioane de lei, în vreme ce numărul mediu de angajaţi a rămas constant, la circa 80.

Cifra de afaceri din 2019 este cea mai mare raportată până acum de Sika în Ro­mânia, businessul aflându-se, de altfel, pe un trend ascendent de cel puţin şase ani încoace.

Sika are în România două fabrici, una de aditivi pen­tru betoane, la Braşov, şi una de mortare şi ade­zivi speciali pentru cons­trucţii, în loca­li­ta­tea Căpuşu Mare, din judeţul Cluj, ală­turi de o unitate de pro­ducţie cumpărată de la Arcon în 2019 şi am­­plasată în Sfântu Gheo­r­­ghe, judeţul Co­va­sna.