Raiffeisen Bank a aprobat primele 20 de credite IMM Invest, din 4.500 de solicitări primite. Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen: „Există un interes mai mare pentru finanţarea activităţii curente sau o combinaţie între capital de lucru şi investiţii“

Autor: Claudia Medrega 21.05.2020

♦ Procesul de acordare a creditelor IMM Invest la Raiffeisen Bank poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, pentru că procesul de analiză depinde de complexitatea afacerilor companiei solicitante, a transmis banca.

Raiffeisen Bank şi-a adaptat fluxurile de creditare pentru companii la programul IMM Invest şi a aprobat primele 20 de credite, din cele 4.500 de solicitări primite, pro­gramul permiţând companiilor să ia cre­dite de la bănci cu garanţii date de stat.

„Raiffeisen Bank este unul dintre partenerii principali ai FNGIMM în progra­mul IMM Invest. Programul permite compa­niilor să ia credite de la bănci cu garanţii date de stat şi are o valoare totală a garanţiilor de 15 miliarde de lei.“

Din analizele preliminare ale băncii pe por­tofoliul de solicitări de credite IMM Invest, rezultă preferinţa companiilor mici pen­tru credite de capital de lucru, în timp ce companiile eligibile de mărime medie îşi pro­pun să obţină mai ales credite de investiţii.