IMM Invest: Peste 58.000 de firme au depus cereri de finanţare în cele peste trei săptămâni de funcţionare, iar 5.000 de credite au fost aprobate de bănci: Doar 12 bănci au credite încărcate, dar ne aşteptăm ca în zilele următoare toate cele 22 de bănci partenere să înceapă să încarce în aplicaţie şi să transmită masiv solicitări de garantare

Autor: Alexandra Cepăreanu 24.05.2020

În cadrul programului IMM Invest sunt înscrise 22 de bănci. Programul are o valoare totală a garanţiilor de 15 mld. lei.

Peste 58.500 de companii româneşti s-au înscris în ca­drul programului de finan­ţare IMM Invest, în cele peste trei săptămâni de funcţionare a platformei, iar până în prezent, băncile înscrise în program au aprobat circa 5.000 de credite, potrivit Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

„Băncile partenere au aprobat peste 5.000 de credite, care urmează să fie încărcate şi transmise către FNGCIMM. Aproximativ 451 de cre­dite în valoare de peste 332 mil. lei au fost transmise către noi pentru acordarea garanţiei, precum şi a ajutorului de stat. Doar 12 bănci au credite încărcate, dar ne aşteptăm ca în zilele următoare toate cele 22 de bănci partenere să înceapă să încarce în aplicaţie şi să transmită masiv solicitări de garantare“, au transmis reprezen­tanţii FNGCIMM.