Francezii de la Carrefour continuă cu extinderea reţelei Express şi deschid un nou magazin în zona Dorobanţi din Capitală

Autor: Cristina Bellu 21.05.2020

Grupul francez Carrefour, al doilea cel mai mare jucător din comerţul local după cifra de afaceri, anunţă deschiderea unui nou magazin Express în zona Dorobanţi din Capitală.

“Carrefour Express Dorobanţi 2 este al cincilea magazin Express realizat conform unui nou concept de magazin de proximitate Carrefour”, transmit reprezentanţii companiei.

Retailerul acoperă cele mai multe formate de piaţă din România, respectiv hipermar­ke­turi, supermarketuri, magazine de proximitate, online şi un mix de cash&carry şi discount. 

Primul format adus local este cel al hiper­mar­keturilor, mai exact în 2001 Carrefour a deschis un magazin mare în cartierul Militari din Bucureşti. Până în 2007 francezii au pariat doar pe acest format, pentru ca apoi să dezvolte şi super­marketuri, iar apoi să vină rândul altor tipuri de magazine.

Carrefour are afaceri de peste 2 mld. euro anual pe toate formate, însă hipermarketurile sunt cele care au cea mai mare contribuţie la business. Unul dintre mai bune magazin din România este de altfel hipermarketul Carrefour din Băneasa, cu vânzări de peste 100 mil. euro anual, la fel ca hipermarketul Auchan din Titan.