Elbi Electric, distribuitor de echipamente de iluminat, a ajuns la afaceri de 237 mil. lei în 2019, în uşoară creştere faţă de 2018

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.05.2020

♦ Elbi Electric & Lighting se numără printre companiile care s-au înscris pe platforma IMM Invest, în vederea obţinerii unui credit.

Distribuitorul român de echipamente de iluminat Elbi Electric & Lighting, controlat de omul de afaceri Cristinel Sandu, şi-a majorat uşor afa­ce­ri­le în 2019, până la 237 de milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Minis­terului de Finanţe. Profitul companiei a fost de asemenea în creştere, până la 9,6 mili­oane de lei, în vreme ce numărul mediu de angajaţi a scăzut de 168 în 2018 la 135 anul trecut.

Compania activează ca distribuitor, având şapte depozite teritoriale - în Bu­cu­reşti, Iaşi, Timişoara, Braşov, Baia Mare, Constanţa şi Cluj-Napoca.

Din aceste depozite, Elbi distribuie produse către clienţi - reţele precum Hornbach, Leroy Merlin, Dedeman, Metro, Auchan, Kaufland sau Carrefour. Produsele sunt comercializate şi printr-o reţea proprie de zece magazine deschise sub numele Universul Electricelor, acestea fiind amplasate în Afumaţi, Glina, Ploieşti, Bra­şov, Târgu-Mureş, Bistriţa, Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara.