Fondul de investiţii NEPI, unul din cei mai mari proprietari de birouri din România: Cheltuielile lunare la birouri au crescut cu 15% din cauza pandemiei, iar mai multe companii aleg să lucreze în schimburi

Autor: Bogdan Alecu 22.05.2020

NEPI-Rockcastle a fost aproape de a vinde portofoliul său către AFI Europe într-o tranzacţie estimată la peste 300 mil. euro, însă aceasta a picat din cauza pandemiei.

Implementarea noilor măsuri de siguranţă, dar şi operaţiunile de dezinfectare aduc creşteri de costuri pentru proprietarii clădirilor de birouri. În plus, pentru a creşte prezenţa la locul de muncă, păstrând distanţa obligatorie, unele companii au ales să organizeze munca la birou în schimburi, pentru a eficientiza operaţiunile fără costuri suplimentare.

„NEPI Rockcastle, în calitate de proprietar de clădiri de birouri, se asigură de faptul că toate standardele şi măsurile luate asigură confortul angajaţilor, colaboratorilor şi chiriaşilor în spaţiile comune ale clădirilor chiar dacă toate aceste măsuri înseamnă costuri suplimentare pentru proprietarii spaţiilor de birouri. Aceste costuri depăşesc cu aproximativ 15% cheltuielile lunare prevăzute la începutul anului", explică Iulian Rusu, Director Office Department în cadrul NEPI-Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România, care deţine şi un portofoliu format din patru proiecte de birouri, dintre care trei în Bucureşti şi unu în Timişoara.